Rok 2023 s WIV group: oslavujeme úspěchy a vítáme nové výzvy

Rok 2023 je za námi a my s nadšením vzpomínáme na úspěchy, kterých jsme dosáhli a s úctou děkujeme našim obchodním partnerům a klientům za jejich přetrvávající důvěru a podporu během celého roku.


Rok 2023 byl pro nás plný výzev a příležitostí. Nejenže jsme si prošli klíčovými momenty a milníky, ale také jsme dosáhli mimořádných úspěchů jak v České republice, tak na Slovensku.


Pojďme se tedy společně podívat na vše, co se nám loni podařilo a co nás teprve čeká v letošním novém roce 2024.

Rok 2023 plný výzev a úspěchů

Rok 2023 byl pro nás rokem plným výzev, ale také příležitostí, které jsme dokázali využít. Jsme hrdí, že jsme jako skupina posílili naše postavení na trhu, což se odráží v překročení hranice 500 milionů Kč v majetku. Tento úspěch je důkazem důvěry, kterou nám naši klienti a partneři vkládají. Zadluženost jsme si i nadále udrželi pod úrovní 50 %.


V České republice jsme uskutečnili desítky nákupů nemovitostí, což je výsledek našeho silného právního týmu a věnování pozornosti každému klientskému případu. Jen ve dvou měsících jsme realizovali přes 21 nemovitostních transakcí, které zahrnovaly nákup a prodej funkčních nemovitostí, tedy rodinné domy i byty.


Na Slovensku jsme rozšířili naše aktivity a úspěšně dokončili projekt Vajkovce - výstavbu čtyř rodinných domů, což je důležitý krok v našem rozvoji. 

Projekt Nový Budimír, kterému jsme loni věnovali nejvíce úsilí zahrnuje území o rozloze 75.000 m² a nově ještě dalších 20.000 m², které jsme nakoupili z vlastních zdrojů. Tento projekt nedaleko Košic má za finální cíl naplnit potřebu obytných čtvrtí pro zaměstnance nadnárodní automobilové skupiny Volvo, která v dané oblasti aktuálně staví rozsáhlou výrobní halu v hodnotě 1,2 miliardy EUR. Toto přispěje k silně dynamickému rozvoji oblasti a my jsme rádi, že můžeme být jeho součástí.

Celá zóna 95.000 m² pojme výstavbu celkem 47 řadových domů, 85 rodinných domů na přívětivě velkých parcelách, konkrétně 700 m².

Plánování a strategie pro nový rok 2024

Pro rok 2024 se zaměříme na projekt Čataj, v okrese Senec u Bratislavy, který zahrnuje výstavbu rodinných domů na rozsáhlém pozemku 310.000 m². Aktuálně máme již realizovaný nákup prvních 50.000 m². Tento projekt představuje významný krok v rozvoji naší skupiny vzhledem k tomu, že se budeme podílet na rozvoji této důležité spádové lokality v blízkosti Bratislavy.

Zaznamenali jsme i stále rostoucí počet poptávek, které dostáváme na pomoc s dokončením nebo na realizaci samostatných developerských projektů. Jde o dokončení, zafinancování nebo úplný odkup daného projektu a jeho následná realizace.

Situace pro vstup do takových projektů a jejich následná realizace v příštích letech je momentálně velmi příznivá a tak se v letošním roce plánujeme do budoucna zaměřit i na takové projekty. To nám umožní diverzifikovat aktivity naší skupiny v ještě větší míře.

Naše on-line tvorba

Naše aktivity a tvorbu naší značky podpořil i Československý nemovitostní podcast, ve kterém se nám podařilo Vám přinést již 19 epizod! Vánoční speciál s Lukášem Ticháčkem můžete shlédnout zde.


Vytvářet tento podcast nás nesmírně baví, a to zejména když víme, že to přináší hodnotu našim posluchačům. Jistotu, že náš podcast je pro ně obohacující, nám dává velmi kladná zpětná vazba, kterou dostáváme. Během loňského roku jsme se vypracovali na jeden z předních podcastů v oblasti nemovitostí a investic jak v České republice, tak na Slovensku. Už teď se těšíme na další zajímavé hosty a témata z oblasti nemovitostního trhu. Tak buďte u toho s námi!


Právě čtete náš článek a to znamená, že jste už možná zavítali i na náš blog na našich webových stránkách! Naším blogem se s Vámi dělíme o nejžhavější novinky a poznatky z našeho oboru, a to vše formou poutavých a osvěžujících článků. Ale držte se, protože letos na Vás čekají na našem blogu úžasné novinky! Abyste nic nepropásli, sledujte nás na sociálních sítích a buďte tak vždy v centru dění.

Náš tým

Během loňského roku se rozvíjely a rostly nejen naše aktivity, ale také náš tým, bez kterého by toto všechno nebylo možné. Jsme vděční za to, že naši skupinu tvoří lidé, kteří vědí co chtějí a jdou si za tím. To nám umožňuje vytvářet synergii, díky které se nám společně daří zdolávat překážky a plnit cíle a vizi naší skupiny.


U nás nejsme jen kolegové a spolupracovníci, ale jsme rodina, ve které si všichni navzájem pomáháme a to je důvod, proč nám to tak dobře funguje. 💜

Naše hlavní radost je ale v tom, pomáhat Vám. Chceme být Vaším průvodcem ve světě investic, abyste mohli své peníze zhodnocovat chytře a s jasným plánem. Jestli máte otázky, nebo Vás láká zjistit víc o tom, kam by se Vaše peníze mohly vydat, klidně nám zanechte zprávu níže. Jsme tu pro Vás, abychom Vám pomohli najít ty nejlepší příležitosti.

Seznam použité literatury:

Interní materiály. 2023. WIV group CZ&SK s.r.o.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho se svými přáteli!
Chcete se dozvědět více ze světa investic a nemovitostí? Registrujte se zdarma na naši online konferenci!

Online konference

NA TÉMA

STABILNÍ INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI NA DNEŠNÍM NEMOVITOSTNÍM TRHU

29. KVĚTNA
18:00
ONLINE
1. ÚNORA
18:00
ONLINE

Registrujte sa zadarmo